Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

Problemen bij het instellen van je email?

Geplaatst op 20-03-2017 om 10:00

Je hebt zojuist een nieuw webhostingpakket aangeschaft en via je controlpanel een nieuw e-mailadres aangemaakt.

Nu wordt het tijd om dit emailadres in je mailprogramma (Outlook, Apple Mail, Mobiel, etc) in te stellen. En toen begon de ellende...
De server gegevens die je van het controlpanel hebt gekregen bij het aanmaken van je emailadres zijn de 'meest gemakkelijke' variant, die tevens het minst veilig is. Het controlpanel kan er namelijk niet vanuit gaan dat je encryptie met SSL certificaten gaat gebruiken omdat je veiliger wilt mailen. Het controlpanel heeft ook geen weet van eventuele limieten die je provider stelt aan het gebruik. Het enige wat je met de controlpanel gegevens kunt is inloggen op de webmail.

Tegenwoordig is alles omtrent mail redelijk complex geworden. Internet providers blokkeren meestal poort 25 (SMTP) om te voorkomen dat een thuisgebruiker SPAM gaat versturen. Daar hebben wij in de hosting community al lang een oplossing voor.
Email programma's willen het liefste dat je een beveiligde verbinding gebruikt om mail op te halen en te versturen. Wij willen dat natuurlijk ook en je wilt zelf ook niet dat derden je mail kunnen lezen. Maar voor encryptie heb je een ssl certificaat nodig. Een certificaat is gratis, maar het kan je wel een hoop werk opleveren om te implementeren.
En voor het versturen heb je in principe andere certificaten nodig.

De laatste jaren is het gewoon erg complex geworden voor de incidentele gebruiker.

Om hierin een beetje te ondersteunen hebben wij een pagina gemaakt die je zou moeten helpen om de juiste instellingen voor je emailaccount te vinden.

Vul in onderstaand formulier je emailadres in (wij slaan dit adres niet op) en druk op de 'Instellingen' knop.