Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

CloudFlare FAQ

Geplaatst op 06-03-2015 om 11:10

CloudFlare is een Content Delivery Network (CDN) dat wij gratis aanbieden aan onze klanten.
Hier volgen de meest gestelde vragen met betrekking tot het gebruik van dit CDN.

Wat wordt precies gecached?

Standaard wordt alleen het verkeer via uw 'www' subdomein gecached. Daarnaast zal het CDN standaard alleen bestanden cachen die geen problemen veroorzaken op uw website. Voor een volledig overzicht van de extensies verwijzen wij naar de supportpagina van CloudFlare

Kan ik ook andere bestanden zoals .html cachen?

Ja, log in op uw CloudFlare account en ga naar de "Page rules" instellingen van uw website. Hier kunt u middels 'regels' aangeven welke content op uw website wel/niet gecached moet worden. Meer informatie over Page Rules kunt u vinden op de CloudFlare website.

Kan dynamische content ook gecached worden?

Ja, het is mogelijk om dynamische content op een alternatieve manier te cashen. Als CloudFlare Partner hebben wij een tool genaamd 'Railgun'. Railgun is een directe verbinding naar een datacentrum van CloudFlare. Deze verbinding comprimeert uw dynamische data (vaak 90% kleiner) en verstuurt deze gegevens op hoge snelheid naar het CDN.
Indien een website Railgun-Enabled is zal CloudFlare dit automatisch detecteren en alle gegevens die niet standaard gecached worden, via deze High-Speed verbinding opvragen.
Railgun is niet gratis. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Let op!

CloudFlare in de gratis variant is (nog) niet geschikt voor websites die gebruik maken van een SSL certificaat.