Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

Software Update Beschikbaar

Geplaatst op 04-04-2015 om 21:28

Waarom krijg ik een Software Update Beschikbaar mailtje

Wij zijn van huis uit een Managed Hoster waardoor u wellicht nog nooit nagedacht heeft over updates van de software van uw server of vps.
Als geruststelling kunnen we u mededelen dat wij onze aanpak niet veranderen en nog steeds zorgen dat de software volledig bijgewerkt is. We hebben er echter voor gekozen om u wel te laten weten welke software versies op uw systeem draaien. Dit kunt u op ons controlpanel op elk moment inzien.
Er zijn echter bepaalde software pakketten die een ingrijpende update veroorzaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een update van uw databasesoftware MySQL. Hiervoor zullen de databases gedumpt moeten worden, de MySQL service gestopt moeten worden, dan de MySQL software updaten, de databases importeren en PHP hercompileren.
Afhankelijk van de grootte van uw databases kan dat een bepaalde tijd duren (10 minuten of langer), vandaar dat we voor dit soort pakketten u eerst een mail sturen met de mogelijkheid om die update aan te vragen.
Zodra u uw akkoord geeft voor dit soort updates, zullen deze in het eerstvolgende onderhoudswindow (Voor meer informatie kunt u uw SLA raadplegen) uitgevoerd worden.

Mijn versie 'lijkt' oud. Hoe kan dat?

Periodiek verschijnen er 'major' of 'major/minor' versie updates. Denk hierbij aan een PHP versie die van 5.3 naar 5.4 gaat. In principe zullen wij standaard dan alleen de 5.3.x versies updaten. Die heeft ermee te maken dat bij elke nieuwe versie bepaalde 'verouderde' functies niet meer werken. Indien wij dit zonder overleg zouden updaten, zou het mogelijk zijn dat u opeens een hoop foutmeldingen op uw website ziet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Indien u overtuigd bent dat dit soort updates zonder gevolgen voor uw websites uitgevoerd kunnen worden, kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen om dit te laten uitvoeren op een moment dat u uitkomt.