Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

Hoe kan ik mijn gegevens backuppen?

Geplaatst op 15-02-2017 om 00:09

In onze begintijd diende u nog apart backupruimte af te nemen. Dat is eerlijk aangezien een backupsysteem ook veel geld en resources kost, maar anderzijds krijg je situaties waarbij je 'nee' moet verkopen indien een klant de backupdienst niet heeft afgenomen maar wel opeens nodig heeft.

Vaak wordt dit door hosters opgelost door tóch de backups te maken, maar een behoorlijke prijs te rekenen indien een klant ooit een backup nodig heeft. Wij hebben ervoor gekozen om backups in bepaalde gevallen gratis te maken.

Een overzicht:

Backups van controlpanels zoals DirectAdmin. DirectAdmin voorziet in twee backupmethoden die u beide kunt gebruiken afhankelijk van uw gebruikersrechten. Als eerste is er de backup die u als controlpanel gebruiker zelf kunt maken. Deze backups nemen ruimte in beslag op uw eigen diskruimte, dus u dient minimaal 1/2 tot 2/3 vrije ruimte in uw hostingpakket te beschikken. Het voordeel is dat u deze backups zonder onze tussenkomst kunt maken en weer verwijderen. Aan deze backups zijn nooit kosten verbonden.

Op 'admin' of 'reseller' nivo kunt u nog backups maken waarmee een gehele gebruiker hersteld kan worden. Deze backups maken wij 1 maal per dag in de nacht van alle shared hosting servers en managed hosting servers. Indien u zulke backup nodig heeft dan kunt u tot ca. 24 uur aan data kwijt zijn. Indien u de laatst gemaakte backup nodig heeft zijn hier ook geen kosten aan verbonden.

Remote backups:

Daarna maken wij nog een 2de backup in de nacht. Hierbij kopiëren wij elke nacht incrementeel uw gewijzigde bestanden naar een aparte backupserver. Hierbij nemen wij niet alleen bovenstaande DirectAdmin backups mee, maar ook diverse andere directories. Deze directories zijn per server in te stellen. Hierbij houden wij een retentie van 1 dag aan. Deze backups zijn zeer geschikt voor het herstellen van een enkel bestand, maar ook in geval u een dedicated server of unmanaged vps hebt. Neem contact met ons op indien u hierover vragen heeft. U heeft in dit geval altijd nog extra kopie in geval uw meest recente backup verwijderd is. Aan deze fallback backup zijn ook geen kosten verbonden.

Rententie van Remote backups van backups:

Om helemaal op zeker te spelen, kopiëren wij dagelijks ook nog eens de gegevens van voorgenoemde backupserver naar een tweede backupserver met een retentie van 14 tot 21 dagen. Dit systeem gebruikt compressie en kan zodoende relatief meer backupdata kwijt. Dit is een afgeschermd systeem waar alleen een engineer toegang heeft en handmatig de betreffende backup moet herstellen. De kosten voor het herstellen van een backup ouder dan 24 uur worden per incident berekent. Tijdens werkdagen en kantooruren zijn de kosten 20 EURO excl. btw.
Buiten deze tijden zijn de kosten 35 EURO excl. BTW per incident.
Werkdagen zijn Maandag tot en met Zaterdag, uitgezonderd feestdagen.
Kantoortijden zijn 09:00 tot 20:00.

Redundantie:

Dit heeft in feite weinig met backups te maken maar des te meer met het aantal incidenten waarbij een backup nodig is.
Daarom hebben wij het grootste deel van onze hardware voorzien van dubbele stroomaansluitingen van verschillende feeds, gebruiken wij overal hardware raid controllers met redundante disks en maken wij veel gebruik van de DSS7 Storage software van Open-e (waarvan wij ook dealer zijn) voor het bouwen van Active/Active iSCSI storages. Door vanaf disk tot en met netwerk nivo alles dubbel uit te voeren kan in veel gevallen belangrijke hardware uitvallen, zonder dat dit veel gevolgen heeft en er niet eens gebruik gemaakt hoeft te worden van backups.

Beveiliging:

Ook dit heeft niet veel met backups te maken, echter komen gehackte websites natuurlijk wel vaker voor dan kapotte hardware. Onze servers zitten allemaal achter hardware firewalls en zijn vaak zelf nog voorzien van een software firewall en IDS. In geval van Shared Hosting/Managed VPS zitten er meestal nog virusscanners en antispam producten bij. Webservers zijn meestal ook nog beveiligd met een Web Application Firewall en enkele andere tools.
Maar dit helpt allemaal niks indien uw website lek is, niet bijgewerkt of onvoldoende getest. Dus kijk ook regelmatig wat u zelf kunt doen.