Support: +31 (0)43 450 0070

Contact |

64Bits Webhosting

Nieuwe Webhosting functies Shared Hosting

Geplaatst op 26-05-2017 om 21:00

De laatste weken zijn wij druk bezig geweest met het verhuizen van websites van ons oude virtualisatie platform naar een compleet nieuw platform.
Dit nieuwe platform is volledig redundant uitgevoerd met niet alleen dubbele stroomvoorzieningen, maar ook alle hardware is minimaal dubbel uitgevoerd en ingericht als een High-Available platform. Hierdoor kan 1 of meerdere servers kapot gaan, zonder dat dit tot een (grote) verstoring moet leiden. Klinkt allemaal mooi en wij zijn er ook trots op, maar in de praktijk zijn 99% van de 'storingen' het gevolg van websites die niet of slecht onderhouden worden. Daar gaat ons mooie platform niks aan veranderen natuurlijk.

Bij een nieuw platform horen ook nieuwe en recente shared hosting webservers. Ruim 90% van onze klanten hebben wij probleemloos en transparant kunnen verhuizen naar het nieuwe platform. Dat is een compliment waard richting onze klanten: Heel goed gedaan!
Dat betekent namelijk dat 90% van onze gebruikers hun website (soms met wat lichte druk van onze kant) in voldoende mate bijgewerkt houdt om goed om te kunnen gaan met updates van onze servers. Met name met de recente PHP 7 versie, kan dit nog wel eens problematisch zijn.

Zoals al een beetje was aangegeven, hebben al onze shared hosting klanten nu de beschikking over recente server operating systemen. Maar daar blijft het niet bij. Wij hebben tevens een aantal andere opties toegevoegd:

Memcache
Dit is een systeem waarbij een beperkt deel van het geheugen van de server, door u als klant gebruikt kan worden om gegevens in ram op te slaan en zodoende veel sneller beschikbaar te maken aan uw website. Veel caching modules van Joomla, Wordpress of Drupal hebben de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Maar ook als u zelf websites ontwikkelt in PHP, kunt u hier gebruik van maken. Memcache kan eenvoudig via de standaard PHP functies benaderd worden. Denk eraan dat 'memcache' een shared geheugen cache is. Geen probleem voor publieke gegevens maar gebruik a.u.b. encryptie indien er persoonsgegevens worden gecached. Ga er in je programmatuur niet klakkeloos vanuit dat er voldoende ram beschikbaar om je gegevens op te slaan of dat je gegevens niet vroegtijdig expireren. Weg is weg in dat geval.

PHP OpCache
PHP kan PHP bestanden 'compileren' en deze tijdelijk in het geheugen houden waardoor deze bij een tweede aanvraag, het bestand niet opnieuw hoeft te lezen en te interpreteren. Hierdoor kan uw PHP code een stuk sneller uitgevoerd worden. Omdat het tijdens de bouw van een website niet altijd handig is als je PHP bestanden gecached worden, kun je deze OpCache met een regel in een .htaccess bestand uitschakelen:

php_flag opcache.enable Off

Mod Pagespeed:
Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van Google Pagespeed.
Deze module voorziet in een aantal performance opties die standaard mogelijk zijn. Zo zal de module on-the-fly Javascript en CSS minifyen en soms zelfs samenvoegen en deze tijdelijk cachen. Zo laadt uw website een stuk sneller en worden uw webpagina's een stuk kleiner. Deze optie is niet beschikbaar op ELKE server.
Deze optie inschakelen kan eenvoudig door een regel met op te nemen in een .htaccess bestand:

ModPagespeed on

PHP 7
Natuurlijk is PHP 7 zelf ook al ca. twee keer zo snel dan de vorige (PHP 5.6) versie. Indien uw website nog niet geschikt is voor PHP 7 dan is dit alleen al een goede reden om de boel eens onder de loep te (laten) nemen. Indien gewenst kunnen wij u dit uit handen nemen.

PHP 5.6, 7.0 of 7.1?
Indien u nog niet weet of uw website geschikt is voor PHP 7 dan kunnen wij uw website verhuizen naar een server die PHP 5.6 en 7.1 in PHP-FPM mode ondersteund. Zo kunt u eenvoudig uw website in 'PHP 7 mode' zetten en controleren. Mochten er nog fouten voorkomen, kunt u binnen enkele minuten alles weer terug op PHP 5.6 zetten.
Indien uw website wel PHP 7.0 ondersteund maar niet PHP 7.1 ( bv. omdat de IonCube extensie op moment van schrijven nog niet beschikbaar is voor PHP 7.1), dan is dat ook mogelijk.

Heeft u nog vragen, opmerkingen, tips of wensen? Neem dan gerust even contact met ons op via deze website of per e-mail.