Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

GRATIS SSL Certificaten

Geplaatst op 23-12-2015 om 09:00

Letsencrypt.org is een organisatie die het mogelijk maakt om gratis een SSL Certificaat aan te vragen om zodoende uw website nog meer te beveiligen. Zeker indien u gebruikt maakt van formulieren waar bezoekers persoonlijke gegevens invullen, is een certificaat min of meer verplicht.

Een SSL certificaat maakt uw website niet veiliger, maar het zorgt voor een encrypte (gecodeerde) verbinding tussen de bezoeker zijn browser en de webserver waarop uw domein is geplaatst. Tevens zorgt een SSL certificaat ervoor dat een bezoeker duidelijk kan zien dat hij/zijn op de juiste website zit en niet e.o.a. phishing website.

Het grootste nadeel van een SSL certificaat (althans voor de website eigenaar) zijn altijd de jaarlijks terugkerende kosten en het jaarlijks installeren van het certificaat geweest. (soms zijn certificaten 2, 3 of 5 jaar te gebruiken).

Letsencrypt.org wordt ondersteund door o.a. Facebook, Cisco en nog een aantal grote partijen.

Wij hebben enkele van onze shared hosting servers reeds geschikt gemaakt om zeer eenvoudig een SSL certificaat aan te vragen en automatisch te installeren op uw website.

Aangezien deze software momenteel nog in een BETA fase wordt uitgerold willen wij nog geen garanties geven, maar vooralsnog hebben wij geen problemen ondervonden met de tientallen gebruikers die deze functionaliteit reeds gebruiken.

Wilt u zelf ook een GRATIS SSL certificaat voor uw website, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.