Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

Dubbele performance met een Active/Active iSCSI cluster

Geplaatst op 26-04-2016 om 23:00

Een High-Available of Redundant platform betekent simpelweg gezegd dat van alle hardware minimaal twee systemen zijn en dat de software op deze systemen geschikt is voor een High-Available platform.

In een redundante omgeving onderkennen we globaal twee oplossingen: Passive Failover en Active/Active Failover.
Alhoewel een Passive Failover geen slechte oplossing is, heeft deze wel een paar nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat je hiervoor maar 1 van de twee systemen actief kunt gebruiken. Het tweede systeem draait ernaast en wordt pas gebruikt indien het eerste systeem down gaat. Zolang er niks aan de hand is betaal je dus voor een systeem (dat vaak dezelfde specificaties dan het active systeem dient te hebben) dat zelden tot nooit gebruikt wordt.

Een Active-Active oplossing is daarentegen goedkoper omdat beide systemen gebruikt kunnen worden en zij beiden elkaar kunnen opvangen indien eentje down gaat wegens een storing of regulier onderhoud.

Als partner van Open-E maken wij (voor onze eigen hosting en voor diverse klanten) gebruik van hun product DSS7.
DSS7 is een storageproduct dat installeerbaar is op veel verschillende soorten hardware, waaronder SuperMicro en waarbij je alleen betaalt voor de capaciteit die je gebruikt. Dit gebeurt in de vorm van Storage-Extension keys.
Heb je twee systemen die je voor HA wilt gebruiken, dan is het mogelijk om een extra licentiekey te kopen om deze 2 systemen in een Active/Active setup te gebruiken en zodoende direct je performance te verdubbelen met dezelfde hardware.

Het configureren van een High-Available cluster is, dankzij een zeer duidelijke Stap-voor-Stap handleiding zelfs zonder diepgaande kennis met betrekking tot cluster systemen, zeer eenvoudig uit te voeren.

Wil je kennis maken met Open-E's storage software dan hebben wij hiervoor zelfs gratis SOHO versies tot een capaciteit van 4 TB beschikbaar.

Voor meer informatie, download de documentatie op onze downloadpagina of neem gewoon even contact met ons op!