Support: +31 (0)43 450 0070

Contact | Login

64Bits Webhosting

Waarom is het verstandig om mijn website te updaten?

Geplaatst op 28-04-2015 om 21:22

Veel klanten van ons gebruiken websites die gebouwd zijn met bv. WordPress, Joomla, Magento of Drupal omdat dit meestal een goedkopere oplossing is dan het laten designen en bouwen van een maatwerk website.
Elk softwarepakket heeft bugs dus het laatste wat wij nu gaan beweren is dat het één beter is dan het ander. Met ruim 30 jaar softwareontwikkeling en meer dan 15 jaar webhosting ervaring, weten we ook wel beter.

Maar nu stel dat u, als klant zijnde, besluit om 'lekker goedkoop' bijvoorbeeld een WordPress site te lanceren. De installatie van dit CMS duurt niet langer dan 5 minuten, vervolgens klikt u wat leuke plugins bij elkaar en misschien koopt u nog ergens een leuk WordPress designtje. Inclusief hosting, domeinnaam en (legaal) design bent u met een 100-150 euro klaar om de wereld te veroveren met uw blogs. Klinkt niet gek, toch?

Maar weet u ook dat:
- u ongeveer 10-20 keer per jaar uw CMS of plugins moet updaten. En dit nog vaker kan zijn naarmate u meer plugins gebruikt?
- Hackers weten welke versie u van een systeem gebruikt en dit ook regelmatig bijwerken om direct te weten welke sites een beveiligingsprobleem hebben zodra er een lek bekend gemaakt wordt?
- U vaak niet meer dan 72 uur hebt voordat hackers beginnen met het misbruiken van uw website?
- U vaak niet direct ziet of merkt dat een website gehacked is maar deze soms maanden gebruikt kan worden voor frauduleuze doeleinden of gewoon om het verzamelen van gegevens van uw bezoekers?
- Een gehackte website vaak gebruikt wordt om te SPAM te versturen en dit kan resulteren in een notatie op zogenaamde RBL's (Realtime Block Lists) waardoor niet alleen uzelf maar alle gebruikers op zo'n server problemen krijgen met emails versturen en ontvangen?
- De schade hierdoor vaak in de duizenden euro's kan lopen en vaak dagen werk kost om op te lossen?

En last but not least...

- U, als eigenaar van het domein van een gehackte site, aansprakelijk bent? Niet alleen vanwege onze algemene voorwaarden maar ook puur omdat u de juridische houder van een domein bent?

Dus... ook als u uw website niet gebruikt, er geen omzet uit haalt en er geen bezoekers op komen. UPDATE ALTIJD en voorkom dat u schade oploopt, of dit nu uitgedrukt wordt in geld of imago.

Overigens proberen wij uiteraard wel om zoveel mogelijk te doen om problemen te voorkomen. Hiervoor gebruiken wij niet alleen diverse, gevoelige firewalls (zowel hardware als software firewalls), intrusion detection systemen en wij nemen zelfs periodiek contact met u op indien wij constateren dat uw CMS niet meer uptodate is of er kritieke lekken in zitten.
Wij kunnen en willen u niet verplichten om uw website uptodate te houden, echter is het wel mogelijk dat wij bepaalde websites die struktureel niet bijgewerkt worden, verplaatsen naar de speeltuin-server :)