Support: +31 (0)43 450 0070

Contact |

64Bits Webhosting

Tips voor veilige hosting

Geplaatst op 30-03-2015 om 00:35

Onze klanten gaan er vaak vanuit dat een hoster zijn beveiligingsbeleid op orde heeft. In deze blogpost geven wij aan welke onderdelen belangrijk zijn voor u als klant en wat wij doen om dit te stimuleren.

Uw wachtwoorden.

Een veilige hosting omgeving begint bij het gebruiken van veilige wachtwoorden die niet eenvoudig te raden zijn. Gebruik een wachtwoord van minimaal 8 teken met hoofdletters, kleine letter, nummers en leestekens. In principe is het niet verstandig om deze wachtwoorden op te schrijven, maar wij weten dat veel klanten dit toch doen. Doet u dit tegen beter weten in toch, doe het dan niet in een bestand op uw pc met de naam 'wachtwoorden'. Liever nog op papier en veilig in de kluis, maar als het echt niet anders kan... gebruik een bestandsnaam die totaal geen relatie heeft met wachtwoorden en sla dit bestand ergens op waar het lastig of niet te vinden is. (Dus niet in uw 'Mijn Documenten' map). Nog beter is het gebruik van een tool zoals bijvoorbeeld LastPass.
Onze servers dwingen het gebruik van sterke wachtwoorden af.

Update uw software.

Net zoals wij dagelijks of wekelijks onze server updaten, dient u als klant ditzelfde te doen met uw website. Misschien niet elke dag, maar zodra er een nieuwe update uitkomt van het CMS dat u gebruikt of eventuele plugins die uw website gebruikt, dan update dit gewoon zo snel mogelijk. Wij kunnen u natuurlijk niet verplichten om aan uw website te gaan werken, maar wij kunnen u wel helpen hiermee of de tools beschikbaar stellen om u hierbij te assisteren.
Een CMS zoals WordPress zal u reeds informeren zodra er updates beschikbaar zijn, maar zal dit niet voor alle plugins doen. Log dus regelmatig in op uw site om te kijken of er nieuwe updates beschikbaar zijn.
Onze servers kunnen voorzien zijn (of worden) van Software Installers zoals bijvoorbeeld Installatron. Deze software kan in geval van nieuwe versies u een e-mail sturen indien u gebruik maakt van een software pakket dat door Installatron beheer wordt.

Beveilig uw PC.

In 9 van de 10 gevallen dat een website gehacked wordt, ligt het probleem niet bij de website zelf, maar is 'gewoon' uw e-mail of ftp wachtwoord gestolen. Dit kan gebeuren indien u gebruik maakt van onbekende WIFI toegangspunten, maar ook indien u een virus of malware op uw pc hebt. Gebruik dus regelmatig een virusscanner of malware detectie programma.
Onze servers zijn allemaal voorzien van malware detectie programma's en virusscanners waarmee uw websites en e-mails reeds preventief gescanned worden. Dit is echter niet voldoende indien u zelf uw pc niet regelmatig controleert of geen veilig internet gebruikt.

Backups.

Maak altijd zelf backups! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar indien u zelf een backup in handen hebt dan kunt u uw website altijd herstellen in geval van een calamiteit. Denk eraan dat u niet alleen een backup maakt van uw website, maar ook van uw database.
Wij maken dagelijks backups van alle servers op de server zelf, maar ook op een remote backup systeem binnen ons datacentrum. Daarnaast bieden we alle gebruikers de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een backup van hun gegevens te maken via hun controle paneel.

Firewall.

Om ongeautoriseerde toegang tot systemen te beveiligen gebruiken wij diverse firewalls. Wij gebruiken high-end hardware firewalls die verkeer reeds filteren voordat het bij uw server aankomt. Daarnaast is elke server ook nog uitgerust met een software firewall, Intrusion Detection en Brute-Force detection. Onze hardware firewalls zijn Fips-140 PCI Compliant. Voor meer informatie over Fips-140 kunt u de volgende PDF inzien: FIPS-140 Level 2.