Support: +31 (0)43 450 0070

Contact |

64Bits Webhosting

Beheer externe domeinen

Geplaatst op 23-11-2016 om 20:00

Zoals u wellicht al weet zijn er diverse manieren om uw domeinen bij ons te beheren.

Zodra u op deze website inlogt, komt u op een pagina met een overzicht van uw account. Hierin vindt u de belangrijkste contactgegevens die wij van u hebben, een overzicht van uw afgenomen diensten én .. twee kopjes gerelateerd aan uw domeinen.

Het eerste deel 'Domeinen Abonnement' geeft een overzicht van domeinen die u bij ons heeft afgenomen. U klikt op het tandwieltje om de instellingen (w.o. DNS) te wijzigen.

Het tweede deel 'Domeinen Extern' geeft een overzicht van domeinen die wij of u in onze DNS hebben toegevoegd en waarover u het beheer deels heeft. Dit kunnen domeinen zijn die u ergens anders heeft geregistreerd, maar waarbij u liever onze nameservers en geografisch gescheiden DNS infrastructuur wilt gebruiken.
Het kan echter ook zijn dat u domeinen beheerd van een andere klant van ons. In dat geval kunnen wij deze domeinen aan uw account koppelen. U kunt geen administratieve acties uitvoeren op externe domeinen zoals verhuizingen en opzeggingen. U kunt alleen DNS gerelateerde acties uitvoeren zoals bijvoorbeeld het ipadres wijzigen, DNS records toevoegen of wijzigen, etc.

Een andere handige optie is de mogelijkheid om bulk bewerkingen uit te voeren op externe domeinen.

Verwijderen van domeinen


Hiervoor vinkt u simpelweg aan welk domein u uit onze DNS servers wilt verwijderen. U kunt meerdere of alle extere domeinen selecteren voor deze bulkbewerking.

Toevoegen van nieuwe domeinen


Via de 'Nieuw domein toevoegen' link kunt u een enkel domein toevoegen zoals voorheen. Echter nu kunt u ook een lijst van domeinen in één keer uploaden en toevoegen in onze DNS servers. Hiervoor maakt u een tekstbestand met pér domein een regel van 4 velden, gescheiden door een verticaal lijntje:
domeinnaam | IPv4 adres | IPv6 adres | DNS Template

Voorbeelden


1) naam1.nl|1.2.3.4||ipv4
2) naam2.nl||a:b:c:d:e:f|ipv6
3) naam3.nl|1.2.3.4|a:b:c:d:e:f|ipv46

Voorbeeld 1 zorgt ervoor dat naam1.nl met ipv4 adres 1.2.3.4 met een standaard ipv4 template wordt toegevoegd.
Voorbeeld 2 zorgt ervoor dat naam2.nl met ipv6 adres a:b:c:d;e:f met een standaard ipv6 template wordt toegevoegd.
Het laatste voorbeeld (3) voegt naam3.nl toe met zowel een ipv4 als een ipv6 adres.

Wijzigen van IPv4 of IPv6 adres


Wegens verschillende redenen kan het zijn dat u met een x aantal domeinen naar een andere server verhuist. Redenen hiervoor kunnen zijn dat u een eigen ip-adres wilt voor uw websites, dat u een andere hostingpakket gekozen hebt of omdat u uw shared hosting bent ontgroeid en overstapt naar een eigen server. Er zijn veel redenen maar vanaf nu hoeft dat geen vervelend klusje meer te zijn.

Indien u al uw domeinen die op ip 1.1.1.1 staan wilt aanpassen naar 2.2.2.2, selecteert u alle domeinen middels het aanvinkvakje in de tabelkop. Daarna kiest u in de lijst het oude ip-adres. De ip-adressen die hier getoond worden zijn de ipadressen die op dat moment door u in gebruik zijn. In het tekstveldje vult u het nieuwe ip-adres in. Hierna zullen alleen de DNS records aangepast worden die ook '1.1.1.1' als ipadres gebruiken. Indien u (zoals aangeven) al uw domeinen geselecteerd had, worden domeinen die geen gebruik maken van het '1.1.1.1' ip-adres, NIET aangepast.